Demolari, flash-mob & proteste creative…

Weekend de februarie. Weekend activ. Weekend cu simt civic.

Sambata, ora 11, Hala Matache – protest mut si creativ impotriva demolarii acestui monument istoric ce dateaza inca din 1887.

Pensule, sevalete, creioane cerate, carbune, aparate foto, patrunjel, vant, praf, jandarmi, masca de gaze – cam asa s-ar putea rezuma activitatea noastra de sambata. In jur de 100 de persoane (dupa unele estimari), 150 – 170 dupa calculul meu – persoane care au venit acolo din proprie initiativa, au venit pentru a-si face auzit/inteles punctul de vedere – refuzul de a accepta demolarea acelei cladiri, refuzul de a sterge cu buretele o parte din istoria Bucurestiul (fie ea umbrita de ‘reputatia’ zonei respective), refuzul de a locui intr-un oras al autostrazilor, al masinilor, al cuburilor de sticla si al catedralelor inutile. Am venit toti avand acelasi scop: salvarea a ceea ce a mai ramas si speranta ca inca mai putem impiedica transformarea acestui oras intr-un nod al traficului rutier.

Dupa momentul de creativitate a urmat o dup-amiaza placuta petrecuta alaturi de specialisti pe probleme de urbanism si patrimoniu, unde am dezbatut si discutat in continuare probleme cu care se confrunta orasul nostru mutilat de buldozere. Concluzia – vom lupta in continuare!

Luni: Valentine’s Day – ocazia perfecta de a ne manifesta dragostea pentru Bucuresti, pentru patrimoniu, pentru Hala Matache :). Ce modalitate mai buna de a face acest lucru decat printr-un flashmob?

sursa: France24

Asa ca ne-am strans (again) 70-80 de persoane la Hala, avand in dotare panglici rosii si o nemaiintalnita durere de inima. Am inscenat un atac de cord in masa…(am speriat trecatorii – oare??), iar apoi ne-am ridicat artistic cu panglicile fluturand si le-am legat de grilajul Halei. (au fost desfacute in mai putin de 2 ore de jandarmi)…nu-i nimic – perseveram! Aaa…jandarmii..s-au inmultit si misuna peste tot in zona (inutil! evident).

Peripetii la flashmob – in timpul prabusirii mele artistice (am reusit sa dau si cu capul de bordura neintentionat) mi-a cazut telefonul din buzunar, am observat acest lucru dupa ce s-a terminat toata agitatia si nu mai aveam nicio speranta de a-l recupera (avand in vedere faima zonei)…dar…am avut mare noroc. Pe aceasta cale doresc sa-i multumesc tipei cu geaca bej de la statuie care l-a gasit si mi l-a returnat :). M-ai salvat! Speram sa salvam si Hala :).

Si ca sa nu ramaneti cu o curiozitate nesatisfacuta – Iata ce-a iesit: Flashmob Hala Matache

Advertisements

5 Comments

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?, Proiecte/Evenimente

5 responses to “Demolari, flash-mob & proteste creative…

  1. Pingback: Tweets that mention Demolari, flash-mob & proteste creative… « I'm as free as a bird now… -- Topsy.com

  2. foare tare flashmob-ul :)) te-am vazut alergand!

  3. Pingback: It was a very good year… « I'm as free as a bird now…

  4. Pingback: The morning after… « I'm as free as a bird now…

  5. Pingback: Hala Matache – din nou in lumina reflectoarelor… | I'm as free as a bird now…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s