Google Zeitgeist si Moara lui Assan

Dupa ce am vazut rezultate raportului Google Zeitgeist 2011 am inceput sa ma intreb: de ce dau romanii search pe Google? Pentru ca e la moda un anumit subiect, pentru ca le-a trecut un nume pe la urechi si i-a lovit brusc curiozitatea si pofta de informare sau poate pur si simplu din plictiseala?

Am observat in ultima saptamana cresterea brusca a  numarului de cautari referitoare la Moara lui Assan. Inca de cand s-au prabusit acoperisul si unul din peretii corpului principal, foarte multe persoane au cautat info despre Moara lui Assan. Acesta este un lucru bun la prima vedere…lumea se informeaza, dar inevitabil ma intreb: cati dintre cei care au citit/preluat stirile sunt dispusi sa faca ceva concret, sa ia atitudine, sa se implice intr-un demers, sa se revolte la modul serios si concret?

sursa: wikipedia

Oare cati dintre cei care au citit despre incidentul petrecut la Moara lui Assan pe 1 ianuarie stiau pana atunci de existenta ei? Si cati dintre ei au citit pe diagonala si au zis ‘aa…ce nasol‘ sau ‘ce bine ca se darama ruinele astea’ trecand imediat la urmatorul subiect fierbinte al zilei respective?

Cel mai important este sa aflam cati dintre acesti oameni informati de Google au trimis sesizari autoritatilor si institutiilor publice; cati oameni sunt dispusi sa-i sanctioneze pe cei responsabili pentru distrugerea patrimoniului national. Cati oameni s-au saturat sa fie martorii unor ilegalitati de proportii scandaloase si cati inca mai cred si spera ca printr-un simplu gest civic lucrurile se vor schimba?

Eu sper sa fie multi astfel de oameni, multi care nu se mai lasa calcati in picioare de interesele unora sau de buzunarele altora. As vrea sa deschida fiecare dintre noi ochii si mintea si sa inteleaga ca, daca ne pasa de ceva, trebuie sa ne luptam pentru a pastra acel lucru (si nu, un click pe search nu e de ajuns).

Noul meu moto: CARE – SHARE – ACT

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?, Ganduri

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s