Fostul Hotel Cismigiu – noua fațadă

La 100 de ani de la constructia Hotelului Cismigiu (fostul Palace Hotel) si la 3 ani de la startul lucrarilor de renovare, prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta poate fi admirata in intreaga ei splendoare. 

Cladirea a fost proiectata de arhitectul Arghir Culina, iar structura metalica de rezistenta a fost conceputa de inginerul Nicolae Nacu Pissiota a carui familie a detinut hotelul pana in 1948 cand a fost nationalizat. Hotelul a reprezentat un simbol al modernizarii si occidentalizarii, dupa cum declara arh. Anca Bratuleanu. Construit in stil eclectic, cu o capacitate de aproximativ 200 de camere, era unul dintre cele mai importante hoteluri ale „Micului Paris”. Clientii erau impre­sionati de candelabrul somptuos de la intrare, dar mai ales de camere, ale caror pereti erau decorati cu foite de aur. La parterul cladirii se afla beraria Gambrinus, care era un important punct de intalnire al bucurestenilor si singurul loc unde se servea bere la halba.

Dupa 3 ani de lucrari si o investitie de 15 milioane de euro, fostul Hotel Cismigiu (avand o suprafata de peste 9000 mp) va deveni o cladire cu functionalitate mixta ce va cuprinde spaţii comerciale, spatii de birouri si un hotel cu 60 de apartamente la etajele superioare. Reprezentantii Hercesa au declarat ca ar exista companii interesate sa revitalizeze beraria Gambrinus, cu care se afla momentan in negocieri.

Astazi, constructia pastreaza inca liniile arhitecturale care au consacrat-o, inginerii de la Virom International consolidand fatada printr-un cadru de beton armat.

„Suntem mândri că am ajuns în sfârşit la finalul lucrărilor, care nu au fost deloc uşoare. A trebuit să soluţionăm multe probleme de ordin tehnic, având în vedere că nu este vorba de consolidarea unei clădiri, ci de o construcţie complet nouă care păstrează aceeaşi faţadă istorică. Fiind o construcţie nouă, aceasta beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor şi respectă toate prevederile normativelor în vigoare. În plus, clădirea dispune şi de o parcare subterană cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obţine în cazul unei consolidări. Clădirea Cişmigiu este bijuteria companiei Hercesa în România; este un proiect foarte drag nouă, nu doar pentru că este prima noastra achiziţie în România ci şi datorită valorii ei arhitecturale în peisajul bucurestean”, declară  Mauricio Mesa Gomez, directorul general al Hercesa Internacional în România şi Bulgaria.

Mai multe detalii: aici

Eu ma bucur enorm ca au pastrat fatada, dar sunt curioasa cum arata interiorul. Cu prima ocazie ma duc sa aflu :).

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s