Castel de apa – Cartierul Drumul Taberei

Explorare intamplatoare: Acum 2 zile cand ma plimbam prin Drumul Taberei, impartind flyere cu intalnirea cetatenilor din cartier pentru a discuta Pactul pentru Bucuresti, am descoperit un superb castel de apa.

Eu nu prea cunosc zona, cred ca eram pentru prima data pe strada Sibiu, la intersectia cu Drumul Taberei. Voiam sa ajung intre blocuri ca sa lipesc afise si cand sa fac stanga pe o alee – bam – un turn imens imi iese in cale. Un castel de apa diferit de majoritatea pe care le-am vazut –  construit integral din caramida, probabil pe la inceputul secolului XX, turnul uimeste prin arhitectura lui destul de bine conservata, avand in vedere ca nu mai functioneaza de la sfarsitul anilor ’60 cand a inceput sistematizarea zonei. Ochiometric, as spune ca turnul are o inaltime de 25m si un diametru exterior de 7m.

La parterul turnului este un chiosc deschis inca dinainte de ’89 dupa cum am citit. Am intrebat daca turnul mai are vreo functionalitate la nivelurile superioare. Rapsunsul a fost previzibil si negativ. Ma gandesc serios sa aprofundez acest subiect si sa abordez varianta amenajarii unor galerii de arta/muzee etc pe modelul turnului din Arad, unde acum functioneaza o galerie de arta si in curand se va deschide Muzeul Apei.

Bucurestiul are (avea) foarte multe exemple superbe de arhitectura industriala. Din pacate, multe dintre ele au disparut sau sunt pe cale de a fi distruse. (intentionat, cum altfel?)

Daca vreti sa descoperiti mai multe castele de apa, va recomand: http://towerspotting.blogspot.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?, Urbex

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s