La 5 si jumatate statuile-s la Universitate…

Atentiune natiune! Cele 4 statui ce-au fost plimbate si abandonate in Parcul Izvor in ultimul an au revenit sambata dimineata pe amplasamentul initial – in Piata Universitatii.

Statuile lui Gheorghe Lazar, Ion Heliade Radulescu, Mihai Viteazul si Spiru Haret vor fi montate la suprafata ‘nemaipomenitei’ parcari ce a fost amenajata in subteran. Structura de rezistenta a parcarii a fost finalizata, urmand ca in urmatoarele zile sa fie realizate finisajele interioare si rampele de acces.

Parcarea de la Universitate va pune la dispozitia soferilor bucuresteni 420 de locuri pentru masini si 20 pentru motociclete. Lucrarile au fost realizate in parteneriat public – privat pornind de la o investitie de 13 milioane euro (care intre timp a ajuns la 20 de milioane) ce va fi recuperata din tariful de 0.38 euro/ora. Investitorul privat, consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, a suportat atat costurile de transport al statuilor cat si costul executiei lucrarilor.

Cu pretul acestei parcari au fost distruse ruinele Academiei Sfantul Sava – monument istoric. Mai multe informatii gasiti aici, iar poze la acest link.

Astept cu interes sa vad imbulzeala si mai mare in centru si cozi interminabile la intrarea in parcare. Nu-i asa ca e o idee buna sa atragem si mai multe masini in centru prin construirea unor astfel de parcari? Excelent…mai vrem, inca mai respiram.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s