Fii cetatean – voteaza (Nicusor Dan)!

10 iunie: A venit momentul in care romanii trebuie sa arate cat de ignoranti sunt, cat de mult se complac intr-un sistem viciat si cat de multa coruptie, minciuna si mizerie politica mai pot suporta.

Sper, din tot sufletul meu naiv si idealist, ca o parte dintre noi mai pastram o urma de discernamant si o boare de curaj care sa semnaleze sansa la schimbare (oricat de mica ar parea ea) – sansa de a dezechilibra un sistem mafiot atat de bine inchegat si impenetrabil de 23 de ani, sansa de a experimenta si altceva, sansa la o viziune de dezvoltare pe termen lung prin consultare, colaborare si implicare activa.

Azi, pe 10 iunie, implicare inseamna exercitarea dreptului de a vota. Indiferent de preferintele electorale ale fiecaruia, votul este cea mai simpla, accesibila si importanta forma de participare la viata politica. Oricat de scarbiti, indiferenti sau plictisiti de jocurile politice din Ro sunteti, mergeti la vot! Votul este primul pas spre o democratie participativa.

Eu m-am saturat de oameni cinici si lasi, de oameni care nu se obosesc sa lupte pentru nimic, de oameni care asteapta totul de-a gata, de oameni  care privesc inert cum totul se darama in jurul lor, de oameni care-mi spun senini ca nu se va schimba nimic. Acesti oameni letargici reprezinta, de fapt, catalizatorul unei societati bolnave – o societate care va avea nevoie de multi ani pentru a se vindeca si pentru a recupera timpul pierdut in coma. In acest sens, societatea romaneasca trebuie antrenata de oamenii potriviti, oameni cu motivatii reale, sincere si pozitive. In Bucuresti exista  un om determinat si perseverent care lupta pentru lucrurile in care crede cu tarie. Mai exista si incredere, pasiune, energie si curaj. Exista speranta ca societatea romaneasca nu e o cauza pierduta.

Oare o sa profitam de sansa pe care ne-o ofera candidatura lui Nicusor Dan la functia de primar general de a zgaltai sistemul si de a ne alinia in randul marilor capitale europene? Sau vom continua sa ne afundam in nepasare si vom ramane in cercul vicios al incompetentei clasei politice actuale?

Pe 10 iunie, asuma-ti statutul de cetatean roman – mergi la vot!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se intampla in Bucuresti?, Ganduri

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s