Tenis de toamna… Bloggers Open.

Am aflat de curand de la Andreea ca in weekendul 12-13 octombrie are loc un turneu de tenis dedicat bloggerilor. M-am gandit ca nu pot rata o ocazie de a pasi pe terenul de tenis cu racheta in mana.

Sportul alb reprezinta pentru mine activitatea care ma relaxeaza in orice moment. Fie ca joc, fie ca asist la un meci, tenisul este modul cel mai eficient prin care ma energizez si ma reprogramez psihic.

Cand incep sa vorbesc despre tenis, ochii mi se lumineaza si pasiunea pentru acest sport mi se citeste in privire. De fapt, a ajuns o obsesie. Prin ’95-’96 am inceput sa ma uit la meciuri, imi amintesc si acum ca eram fascinata de serviciul lui Sampras, atat de viteza si de acuratetea loviturii… cat si de faptul ca scotea limba inainte sa arunce mingea :p. Rivalitatea dintre el si Agassi a avut un impact major asupra copilariei mele; cand jucau ei nimic altceva nu mai conta in jurul meu. Asa simt si acum cand joaca Federer, ma rup de realitate si ma plasez in universul lui, pe teren.

Prin ’98 am invatat sa joc. Mi-ar fi placut sa fac performanta si sa castig Wimbledon-ul, dar nu s-a intamplat asa. Am continuat sa joc de placere, de fiecare data cand am avut posibilitatea :).

De ce imi place sa joc? E simplu – concentrarea, viteza de reactie, tehnica loviturilor si tactica jocului au cate un rol bine-stabilit de a ma scoate din sirul normal al gandurilor si de a ma transpune intr-o lume paralela, acolo unde exista doar zgura, soare si efort. In tenis, totul tine de psihic si de autodepasire. Dorinta de a lovi mingea cat mai devreme, serviciul plasat si rapid, imbunatatirea jocului la fileu si orice alta mini-provocare pe care mi-o setez se inradacineaza natural in subconstient si ma lasa sa ma desfasor doar in acel plan.

Cu toate ca a trecut mult timp de cand am pus ultima data mana pe racheta, sunt sigura ca weekend-ul asta va fi unul reusit, cu meciuri disputate si intense. M-asptept la febra musculara :)).

Bloggers Open 2013 este un eveniment organizat de GM Tennis si susținut de OrangeSony Mobile si Sarto Made to Measure.

Leave a comment

Filed under Proiecte/Evenimente

Leave a comment